::: honda.slask.pl ::: Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
zarowki Bosch Longlife vs Philips Premium +30 [FOTO]
Autor Wiadomość
zef  

Wysłany: 2010-08-01, 00:11   zarowki Bosch Longlife vs Philips Premium +30 [FOTO]

cena ta sama, bosch i Philips kosztuja 20zł (ja tak kupowalem) ale na internecie mozna nawet wyhaczyc za 12zł za sztuke

Bosch nastawiony jest na zywotnosc, philipsy na +30% wszystkiego, mimo wszystko ludzie je chwala, bardziej od drozszych modeli z tego wzgledu ze premium +30 swieca przeszlo rok czasu albo i dluzej, a drozsze modele ktore daja +50% (philipsa, osrama) swieca ok 3-4 miesiecy i sie przepalaja a sa drozsze o duzo.

na sam efekt - polecam Philipsy - Bosche dalem na zapas :)

specjalnie zrobilem gifa zeby porownac te zarowki, aparat na statywie autko tez ciagle w tym samym miejscu, te same ustawienia aparatu.

Kliknij gifa i zobacz foto w pelnych rozmiarach. Zdjecia sa moje, zarowki swieca w EJ9, 96r. - po polerce kloszy :)
Ostatnio zmieniony przez zef 2010-08-01, 00:19, w całości zmieniany 3 razy  

DEFENCE  

Wysłany: 2010-08-01, 08:42   

Ważne żeby szukać w necie w sklepach, bo te max tanie z allegro to ponoć podróbki. Tak jak z żyletkami gillette, sprzedawca nie ma komentarzy i tanio sprzedaje (50-70% zwykłej ceny) = podróba.

Fajne porównanie, pytanie jak z żywotnością, bo na philipsy ludzie narzekają.

Prono  
moderator

Wysłany: 2010-08-01, 10:11   

Ja mam u siebie Osram Cool Blue, świecą tak jak te Philipsy, a są żywotniejsze.
Philipsy pożyły mi 7 miesięcy.
Ale na allegro też pełno podróbek tych osramów.

Smori91  

Wysłany: 2010-08-01, 10:51   

U mnie siedzi Tungsram + 50% i świecą mi już około 10 miesięcy. Wieczorkiem zrobię zdjęcia.;)

Ash

Wysłany: 2010-08-05, 10:15   

Fajne porównanie, ciekawy jestem jakby w nim wypadły Tungsramy Megalight Ultra +90%. Jeżdżę na takich od 9 miesięcy (jakieś 9 tyś. km) i jestem zadowolony, nie spodziewałem się, że tyle wytrzymają.

Smori91  

Wysłany: Wczoraj 21:40   

Postojowe LEDY:

Mijania:

Drogowe:

Może komuś się przyda .;) Nowe reflektory DEPO oraz żarówki Tungsram Sportlight +50% .

Odpowiedz do tematu